طلبگی و هزار و یک ...

طلبگی و هزار و یک ...

بسم الله الرحمن الرحیم


×××××××××××××××××××
سرمایه محبت زهراست دین ما

ما دین خویش را به دو دنیا نمیدهیم
×××××××××××××××××××

طلبگی شغل نیست. رسالت است. مأموریت است. ادامه حرکت پیامبران الهی در طول تاریخ بشری است.

×××××××××××××××××××
غالب مطالب این تارنما قلم خود این حقیر هست و جریان کپی پیست به اینجا راهی ندارد .
×××××××××××××××××××
احتمالا به بزرگوارانی که آدرس نمیذارن جواب داده نخواهد شد .
×××××××××××××××××××
کلاً اعتقادی به تبادل لینک ندارم ؛ صلاح دونستید لینک کنید ، وبلاگ های فعال و ارزشی بدون تقاضای تبادل ، لینک خواهند شد .
×××××××××××××××××××
همسایه ی حضرت رضاییم ،هفته ای یک بار ، یک سلام به نیابت از مومنین و آشنایان سایبری هست ان شا الله.
×××××××××××××××××××
بحمد خدا روز ولادت حضرت جواد تو حرم امام مهربونی ها با یه طلبه سادات عهد یاری و یاوری بستیم و ولادت حضرت رضا رفتیم زیر یه سقف.

تنها امیدمان لبخند ‏‏صدیقه طاهره فاطمه زهرا ...
×××××××××××××××××××

عقیده دارم طلبگی جهاده ... اما همسر طلبه بودن جهاد اکبر است / خدا این کنیزای مخصوص حضرت زهرا را نصرت و تایید بفرماید .
بعضیاشون واقعاً از همه چیز زندگیشون ، از ارزوهای دنیویشون از حق و حقوقشون گذشتند تا خادمی سرباز امام زمان را کنند ... کثّرالله امثالهم /

×××××××××××××××××××


×××××××××××××××××××

چشم من و امر ولی ؛ جان من و سیّد علی /

بایگانی

2. ما جرای طلبه شدنم

شنبه, ۹ مرداد ۱۳۸۹، ۰۹:۱۰ ق.ظ

بسم الله الرحمن الرحیم

 

((من لم یشکر المخلوق لم یشکر الخالق)) 

خیلی از راههایی که تو زندگی جلوی پای ما گذاشته میشه یک دعوت کننده داره که به طبع اون مبلّغ و مبشر در نتیجه پیمودن راه سهیم ماست .

الحَمدُلِله در زمان اوج هیجان دوره نوجوانی و جوانی ، با مبشری آشنا شدیم که در سرنوشت ما خیلی تاثیر داشت . این تاثیر وجوب آوردن حدیث بالا رو اثبات میکنه . یک عده نو جوون که پایبند به فضائل اخلاقی نبودند و از دین و مذهب فقط یه نماز ، یه روزه و یه محرم میشناختند ،الان افرادی معتقد به اصول انسانی و فطری اند ،نهایت تلاششون اینکه فردی مفید باشند ، به کسی بدی نکنند ، توی علم از همه جلوتر باشند و از همه مهمتر اینکه افتخارشونه که بهشون بگن :

- خادم حضرت زهرا-

 

حالا فکرشو بکنید اگر اون مبشر نمی بود! آیا واقعاً اون بچه ها به این راه می اومدند؟ آیا واقعاً ادب الان رو داشتند ؟

آره اون مبلغ کسی نبود غیر از یک سیّد روحانی

 

حالا که اون بچه های دوره راهنمایی بزرگتر شدند  میخوان ادامه تحصیل بدن ، یکی شون شیمی قبول شده ، یکی برق ، یکی مکانیک ، یکی هم معماری

 

بعضی از اونها این ایه راو با خود زمزمه نجوی میکردند

 

(( وَما کانَ الموءمِنونَ لِینفِروا کافَّهً فَلولا نَفَرَ مِن کُلِّ فرقهٍ منهم طائِفَهٌ لِیَتَفقَّهوا فیِ الدین توبه 122 ))

 

یعنی : در حال حاضر یعنی اگر کسی علاقه و استعدادی بر علوم دینی داره بهش واجب که بره دنبال آموزش عمیق تعالیم دینی .

 

حالا اونی که معماری قبول شده بود با وجود یکه این رشته رو دوست داشت ،  ولی    علاقه و تمائلش به آیه بالا بیشتر بود اما موضوع به این سادگی ها طی نشد .

این جور وقتها یه شعری میخونن !! :

 

الا یا ایّها الساقی ادرکاساً و ناولها

که عشق آسان نمود اول ولی افتاد مشکلها

 

مشکلات دو دسته بود دسته اوّل رو می شد با پشتکار و تلاش ، ارادت و قناعت تحمل کنی ؛آخه می گفتن اگر رفتی اونجا و خواستی مفید باشی باید حداقل دوازده سال درس بخونی ، میگفتن نباید انتظار زندگی مرفّه داشته باشی ، میگفتن محدودیت داری دیگه هرکاری نمیتونی انجام بدی ، میگفتن مخالفین هم کم نیستن و شاید موجب اذیّتت بشن . این در شرایطی بود که با چهار سال معماری خوندن، یه مهندس آرشیتکت میشدی که کسی کار به کارت نداشت و بلاخره میتونستی بری تو بازارِکار و حد اقل بدون این مشکلات زندگی تو بچرخونی.

 

ولی این دسته دوم بود که گاهی ناملایمتی می کرد ، وقتی مردم حرفتُ نمی فهمیدن ،خودشون هم چیزی نمی دونستند و طعنه می زدند . قبل نتایج کنکور میگفتن چون شاید دانشگاه قبول نشه میخواد بره حوزه ، بعد کنکور که شهر خودمون و رشته  مورد نظرمو قبول شدم گفتن قصد داره بره حوزه تا سربازی نره ، یه عدّه میگفتن رژیم داره بر میگرده همتونو میگیرن میکُشن ، عدّه ای از اون مثلا با ایمان های عجیب غریب میگفتن در روایت آمده که در آخر الزمان بدترین مردم علماء امّت اند ، بعضی ها هم با یه حالت تعجب جالبی میگفتن  یعنی میخوای آخوند روضه خون بشی ؟ از همونایی که کلاه بزرگ رو سرشون دارن ؟ یه عدّه ای هم چیزای خیلی عجیب تر میپرسیدند که ...

بگذریم هنوز خیلی چیزا مونده . با این شرایط و این حرفها و با جَو خانوادگی ما و اطلاعات کم پدر و مادرم از طلبگی ، بهشون حق میدادم که نگران باشن ولی این نگرانی اونها خیلی شدید شده بود . خانواده اصرار داشتند که تو درس دانشگاه رو بخون بعد هرکار دلت خواست انجام بده ولی این موضوع اصلاً جالب نبود چون اولاً پنج سال از طلبگی عقب می افتادم  در ثانی اگر قرار بود پیشه من اسلام شناسی باشه ،این دو ربطی به هم نداشتند .

در طول سه ماه کشمکش بین منو خانواذه اگر بگم با بیش از دویست نفر مشورت کردم ، غلو نکردم . از آیت الله زنجانی بگیرین تا این مشاوره های حاشیه خیابونا .

حالا باید چکار میکردم ؟  خودم دوست دارم برم حوزه ، پدر و مادرم میگن برو دانشگاه ، اگر برم دانشگاه دیگه معلوم نیست که به همین عقیده بمونم یا نه ، چه برسه که بخوام بعد چهار پنج سال برگردم برم طلبه بشم ، ٩٩%  موافق نظر پدر و مادرم ١% هم میگن بزارین هرچی علاقه  دار بره ،  آیت الله زنجانی هم در حضور پدر و مادرم به عنوان یک عالم و مرجع دینی به من گفته بودند :

 ( این رشته ای که تو علاقه ی به تحصیل در آنرا داری ،بسیار عالی است . شاید رضایت پدر و مادر برای چنین انتخابی شرط نباشد ولی اگر قرار باشد به جایی برسی ، بی رضایت آنها حاصل نمی شود )

 

می خواستم با حقیقت و قدر خودم آشنا بشم که با شب های قدر همراه شدم

 ( مصادف با همون روزهایی که دیگه باید یک گزینه رو انتخاب میکردم ) . دیگه واقعاً خودمو آیندمو به عنوان یه انسان مضطر دست امام زمان (علیه السلام) سپرده بودم . خانواده سر سخت مخالف شده بودند ، مادرم از شدّت نگرانی مریض شده بود . هیچ راهی جز رفتن به دانشگاه نداشتم . بااین که کنکور حوزه و ثبت نام رو انجام داده بودم ، رفتم و انصراف خودمو اعلام کردم .

 

دیگه دانشجو شدم ، رشته معماری . ولی با خودم عهد کردم بعد از پایان تحصیل برم حوزه و طلبه شم . شنیده بودم جَو دانشگاه سالم نیست ولی دیگه نمی دونستم که که اینقدر فاحش و بی پرده زمینه بی اعتقادی مهیّاست . تویه کلاس ٨ تا پسر بودیم ٣٢ نفر دختر  ، از این ٣٢ نفر روز اول ١٠ تا چادری بودن ، هفته دوم چادری ها ٢ نفر شدن که یکی شون به محض ورود به دانشگاه ، چادرشو در می آورد .

جَو طوری بود که اگر خودت اهل بی بند و باری بودی ،که هم رنگ می شدی ولی اگر به کسی کار نداشتی و سرت تو لاک خودت بود اونا نسبت به تو بیکار نمی موندن . اونجا مثل راهنمایی و دبیرستان نیست ، یعنی خیلی راحت تر میتونی نسبت به عقائدت کم اهمیت یا بی اهمیت بشی .

تاحالا هیچ گروهی منو بخاطر نماز خوندن مسخره نکرده بودن که اونجا این کار رو میکردند ؛ یه دانشکده که حد اقل هزار نفر جمعیت داشت حد اکثر ١٠٠ نفر بودن که نمازاشونو می خوندن .

واقعاً برای یه انسان معتقد تحمّل این شرایط سخته در حالی که یه عدّه فقط برای رفتن تو همچی جوی میرن دانشگاه.

 

(( البته – خیلی از بچه مذهبی های ما با وجود ایمان و اعتقاد کامل به مسائل دینی ، یا علاقه ای به تحصیل پیشرفته علوم دینی ندارند و یا اصلاً استعداد درک این علوم را در خودشون پیدا نمی کنند ، بلکه مفید بودنشونو در حرفه ی دیگری می بینند . حالا با توجه به جَو دانشگاه های ما ، این افراد هم باید خیلی مراقب خودشان .

 ولی اون کسیکه هم استعداد و هم علاقه به این علوم رو در خودش حس میکنه ، اگه نره دنبالش نه تنها به خودش خیانت کرده بلکه در انجام یک وظیفه عقلی و دینی هم کوتاهی کرده.  ))

 

یادتون هست گفتم شب های قدرکه دیگه مضطر شده بودم چی کار کردم ؟

به من چی گذشت و چه اتفاقهایی افتاد ... بماند ، فقط همین قدر که الحمدُلله قبل از اینکه دیر بشه رضایت پدر و مادرم جلب شد  ، من از دانشگاه انصراف دادم و برگشتم حوزه .

 

 

نوشته های بالا مربوط به همون روزی هست که از دانشگاه انصراف دادم  ، الان که این مطالب رو اضافه میکنم مدتی گذشته و من به عنوان طلبه رسمی پذیرفته شدم ، بازهم خدا رو شکر میکنم که اولاً به همچین موضوعی علاقه داشتم ،ثانیاً به دنبال علاقم رفتم

حوزه یعنی مرکز اسلام شناسی ، به کسیکه از این مرکز فارغ التحصیل میشه میگن

 اسلام شناس ، حوزه ازلحاظ آموزشی و تربیتی چند نقطه قوت نسبت به سائر مراکز آموزشی داره

اینکه در حوزه افراد با یک عقیده برای رسیدن به هدف تلاش میکنند پس خیلی  صمیمانه تر و با آرامش بیشتری قادر به ادامه مسیر هستند . مسئله دیگر گسترده تر بودن دروس حوزوی است  برای همین در بین طلاب کمتر از دوازده سال درس خواندن مطلب مذمومی تلقی میشود و نکته دیگر اینکه در حوزه همراه مطالعه و دقت در علوم ، تهذیب و پایبندی به اصول الهی موجب رشد و تعالی خواهد بود

موافقین ۰ مخالفین ۰ ۸۹/۰۵/۰۹
شیخ عبدالزهرا وثوقی

نظرات  (۱۳)

سلام
به به آقا فرهاد !
ماجرای طلبه شدنت جالب بود ولی کوتاه ، برای کسی که چیزی ندونه خیلی کم بود دلایلت برای حوزه رفتن !!
کمی بستش بده پسر جان ...
سلام موفق باشی
سلام

آفرین!! کیف کردم برات...

رشته معماری کم چیزی نیس ها؟؟

باید گفت=انتخاب شدی واسه طلبگی!!

منم این بلا سرم اومد2سال بیش...واسه مترجمی زبان قبول شدم و ...

ولی بالاخره کشونده شدم سمت علوم قرانی.الان هم خییییییلی راضی ا م.

الحمد لله...

یا حق
سلام ....حاج اقا
الان که این متن رو خوندم فهمیدم یه نفر مثل من بوده اما من یه مشکل بزرگتر دارم

نارضایتی و مخالف بودن شدید پدرم و.........
التماس دعای اضطراری و فوری


سلام بر شما !
رضایت جلب کردنیست .. اگر در راه خیر بوده باشد با توکل کسب شدنی است ان شا الله
چرا جواب کامنتمو نذاشتین
به نام خدا
سلام . وبلاگ شما در وبلاگ ما لینک است :) به رسم هم لینکی بودن دعوتید به مطالعه ی پست جدیدِ مِس! : علی رفت! دو بخش است!
+ دانلود : صوت» خاطرات استادِ علی از او | فیلم» مستند دعوت، روایتی از زندگی و شهادت شهید خلیلی .

التماس دعا
__________

من هم واااقعا بسیاار مشتاق به حوزه رفتنم!!!!
چه کنم؟؟؟
مخالفت های خانواده و ترس از اینکه نکند دارم اشتباه میکنم و پشت به نعمت خدا؟؟؟؟

حتی به فکر استخاره هم افتاده ام!
ولی اگر قرار باشد حوزه را انتخاب کنم خان های متعددی روبرویم قرار میگیرد که.......

ممنون از نشر این مطلب
سلام علیکم.شما میگید دانشگاه حالا اگه آدم تو خونه ی خودش که باید احساس امنیت و آرامش کنه بخاطر نمازخوندنش و روزه گرفتن هرروز طعنه بشنوه و مسخره بشه چی؟اونوقت چیکارکنه؟
برای من مهم نیس ولی اینکه هرروزه شده این طعنه ها کمی باعث جراحت روحی میشه.....دعا کنید برای چنین ادمایی
خدا همه رو هدایت کنه مخصوصا مخالفین از رو ی جهل و بخاطرفضای جامعه

پاسخ:
پاسخ:
سلام علیکم
ان الله مع المتقین //
و ایمان داشته باشید که ان مع العسر یسری
خدا بابت این کوره ای که شما درش قرار دارید پخته گی و فهم و ارامشی به شما هدیه میده که شک نکنید هر کسی لایقش نیست
من به تجربه دیدم .. کسایی که یه مدت سختی در راه حفظ دین میچشن و خووب صبر میکنن و تمام امیدشون امام زمامنشونه .. هدیه های قشنگی میگیرن از خدا
براتون دعا میکنم / برامون دعا کنید
یا علی
۰۷ خرداد ۹۳ ، ۰۶:۴۳ عاشق المهدی
سلام بنده سیزدهم این ماه وقت مصاحبه دارم با مدرسه شهیدین و حقانی و مرکز مدیریت.به نظر شما چی بگم توی قبولیم تاثیر بیشتری داره؟
۱۳ شهریور ۹۳ ، ۰۹:۵۵ بخش حوزه علمیه تبیان
باسمه تعالی
سلام علیکم
مطلب شما در بخش حوزه علمیه تبیان قرار داده شد. آدرس مطلب:
http://www.tebyan.net/newindex.aspx?pid=284388
لطفاً در صورت وجود هر گونه اشکال یا پیشنهاد، آن را در میان بگذارید
التماس دعا
۰۳ آذر ۹۳ ، ۱۹:۴۱ دختر حضرت مادر(هم پر)
سلام علیکم
ببخشید شما فرمودید که اگر کسی استعداد و علاقه فراگیری علوم دینی رو داره بهش واجبه بره دنبال آموزش عمیق تعالیم دینی میشه این وجوب رو قدری بیشتر توضیح دهید؟ و آیا این وجوب شامل خانم ها هم میشه؟
متشکرم

پاسخ:
سلام بر شما ...

طبق ایه قران  .. ( فلولا نفر من کل فرقه .. ) معروف به ایه نَفر  تحصیل علوم دینی واجب کفاییست

بله .. ظاهرا برای خواهرانی هم که مقدورشونه همینطوره...
عالم و عالمه در دین خیلی کمتر از حد نیاز داریم..
سلام
این مطلبتون مال خیلی وقت پیشه ولی من تازه خوندمش
حرف شما کاملا درسته ولی پس کی قراره محیط دانشگاه درست شه؟!
باسلام و عرض ارادت 
بهتون تبریک میگم امیدوارم در مسیرتون خدا همراهتون باشه من از جهاتی مثل شما هستم با این تفاوت که هم معماری خوندم هم درس دینی البته نه در حوزه اما به شما برادر عزیز میگم علم واقعی جای دیگست همانطور که حیای واقعی مفهومی بجز ظاهر است که اگر کسی به مرتبه ای از ان برسد ظواهر هم خودش میاید.خدا انشالله به شما هردو را نور و لباس راعنایت کنه.
سلام ...

خیلی خوب کاری کردید ....خیلی...

من که از معماری خیری ندیدم جز ضرر...
فقط خدا بهم لطف کردو ارشدی رو که قبول شدم نرفتم و گرنه الان معلوم نبود تو چه وادی سرگردان بودم.

گرچه الان هم حال خوشی ندارم...

ارسال نظر

ارسال نظر آزاد است، اما اگر قبلا در بیان ثبت نام کرده اید می توانید ابتدا وارد شوید.
شما میتوانید از این تگهای html استفاده کنید:
<b> یا <strong>، <em> یا <i>، <u>، <strike> یا <s>، <sup>، <sub>، <blockquote>، <code>، <pre>، <hr>، <br>، <p>، <a href="" title="">، <span style="">، <div align="">
تجدید کد امنیتی